Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci

Acasă

Refugiu în munţii Bodoc2018-08-13

În weekendul ce tocmai a trecut echipa Serviciului Public Salvamont Covasna a reușit montarea unui refugiu în Munții Bodoc. Refugiul dat în folosință în cursul zilei de 13. 08. 2018 - primul de acest gen în zona montană a județului - se află în șaua dintre cetatea Kincsas și vârful Bodoc, la o altitudine de 1053 m. Refugiul are o capacitate de 4-8 locuri și este destinat să ofere adăpost în cazuri extreme (accidente, condiții meteo nefavorabile, etc) turiștilor care străbat zona.

Intervenţie2018-08-09

În data de  09. 08. 2018  echipa Serviciului Public Salvamont Covasna a intervenit la un bărbat în vârstă de 60 de ani din Ungaria, care împreună cu familia se deplasa pe un traseu marcat în aproprierea Grotei Sulfuroase din Bálványos, când a alunecat și a căzut în prăpastie. De aici, cu ajutorul corzilor, bărbatul a fost evacuat și condus până la ambulanța SMURD unde s-a făcut evaluarea acestuia și s-a constatat că nu este nevoie de spitalizare. Pe lânga salvatorii montani au participat la acțiune reprezentanții Jandarmeriei și ISU Târgu Secuiesc.

Sprijin acordat turiştilor în zona Bálványos2018-08-06

Vineri,  06. 08. 2018 - după masă echipa Serviciului Public Județean Salvamont Covasna a fost solicitat să acorde sprijin la doi turiști veniți din Ungaria. Cei doi se aflau pe un traseu marcat în zona Cetății Bálványos, dar s-au panicat și au solicitat sprijin prin numărul 112 pentru a coborî în siguranță până la Bálványos.

 

Vizitarea Rezervației naturale Mestecănișul de la Reci - „Voluntar, implică-te!”2018-07-13

În data de 12. 07. 2018  -  cincizeci de copii din județele Covasna, Ialomița și Tulcea, participanţi la tabăra de vară numită „Voluntar, implică-te!”, organizată de Agențiile pentru Protecția Mediului din județele amintite și cu scopul promovării grijii pentru natură și importanța protecției mediului înconjurător au vizitat Situl Natura 2000 ROSCI0111 Mestecănișul de la Reci / Rezervația naturală VII.9 Mestecănișul Reci – Bălțile de la Ozun – Sântionlunca.

Evenimentul a început cu prezentatarea rezervației naturale Mestecănișul de la Reci de către angajaţii CJPNS, urmată de o prezentare a sitului  în condiţii meteo foarte bune, peisaje  admirabile, spre bucuria participanţilor.

Copii participanţi la acest eveniment au primit pliante cu descrierea speciilor de interes comunitar al siturilor Natura2000   al căror administrator/custode este Consiliul Judeţean Covasna prin CJPNS.

Participanţii au fost foarte interesaţi de speciile prezentate în cadrul evenimentului şi au formulat mai multe întrebări reprezentanţiilor Centrului Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont.

Anunţ2018-06-04

privind organizarea examenului de promovare în grad a personalului contractual debutant

Cilck aici pt. descărcarea anunţului în format   .pdf

Ziua Copilului2018-06-04

De Ziua Copilului echipa Serviciului Judeţean Salvamont Covasna a fost prezentă în parcul Elisabeta, oferind copiilor posibilitatea de a încerca tiroliana. A fost o experiență de neuitat  pentru majoritatea copiilor veniţi în număr foarte mare. Mulțumim copiilor că ne-au ales și le dorim La Mulți Ani.

Acțiune de salubrizare a Mestecănișului de la Reci2018-05-07

La inițiativa Centrului Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont, vineri, 04.05.2018 s-a desfăşurat o acțiune de ecologizare a Mestecănișului de la Reci. Astfel traseele turistice care străbat rezervația au fost verificate, curățate și ecologizate. Eforturile angajaţilor Centrului Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont au fost susținute de aproximativ 50 de voluntari, jandarmi și civili.

Cu această ocazie atragem atenția că accesul cu autovehicule/motociclete în rezervație precum și abandonarea de deșeuri constituie contravenție și se sancționează conform legislației în vigoare.

Clipe din viața Mestecănișului de la Reci2018-04-04

Încă nu a început perioada de înflorire a dedițeilor și lalelei pestrițe, este departe reîntoarcerea prigoriilor, deci trebuie să ne mulțumim cu fotografierea huhurezului mare, a berzei negre și a fluturilor. Nici unul nu ne lasă aproape de ei. Dintre amfibieni broasca de pământ brună și tritonul cu creastă a ajuns în fața camerei. Este îmbucurătoare priveliștea bălților pline cu apă, viață.

Calendar noutăți
Meteo
Link-uri utile
Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României